Introductie

EnNl_active

Midden in het centrum van Amsterdam staat tussen de Leidsegracht en de Leidsestraat een mooi 17e-eeuws herenhuis aan de Keizersgracht. Helene Blok en Sjoerd Wildervanck hebben er in 1999 2 gastenkamers ingericht die een wijds uitzicht geven op de prachtige gracht en het boeiende straatleven. De gastenkamers bevinden zich op de bel-etage en in het souterrain.

De kamers zijn zo gesitueerd dat de gasten te allen tijde makkelijk in en uit kunnen lopen. Buitengekomen is op enkele minuten loopafstand het begin van de Jordaan met zijn unieke buurtsfeer, het bruisende Leidseplein, de Dam en daarachter de Wallen. De tram stopt op nog geen halve minuut lopen van de voordeur.

 

De voorgevel verraadt een historisch feit. Bovenin is een eigenaardig en groot kozijn te zien. Dit heeft dienst gedaan als raam voor het atelier van de schilder Simon Maris die het pand van 1904 tot 1927 heeft bewoond. In die tijd was het huis een "salon" voor artistiek Amsterdam. Na een ingrijpende renovatie heerst er in het huis een sfeer waarin iedereen zich snel thuis voelt. Antieke en moderne meubels, fraai stucwerk, oude balken en met zorg gekozen kleuren dragen daaraan bij. In de grote keuken aan de achterkant van het huis wordt iedere ochtend een uitstekend ontbijt klaargemaakt met o.a. warme broodjes en vers geperste sinaasappelsap.

In de aangrenzende eetkamer, die uitkijkt op de tuin, kunnen de gasten aan de lange tafel aanschuiven. 14 Augustus 2004 werd het eerste lustrum van de B&B gevierd. Het was zowieso een mooi jaar aangezien de bezetting omhoog schoot. Dat was mede te danken aan artikelen in een aantal tijdschriften en een vermelding in diverse gidsen, waaronder de amerikaanse Rick Steve's reisgids en de Michelingids. In december 2004 werd de B&B bovendien vereerd met de Nederlandse Bed & Breakfastprijs door de Stichting ter Bevordering van Karakteristiek Bed & Breakfast.

Helene en Sjoerd blijven ook de komende jaren hun gasten graag ontvangen en helpen bij het kiezen uit het aanbod aan musea, winkels, restaurants, voorstellingen en andere bijzonderheden van het Amsterdamse leven en haar omgeving.